Limelax på hårt tunnbrödBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Limelax på hårt tunnbröd

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 1 h 30 min )

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 240 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 1 dl

      Tamarisoja
    • 2 styck

      Lime
    • 0.50 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 4 skiva

      Tunnbröd (hårt)
    • 100 gram

      Rucolasallat
    • 40 gram

      Rödbetsgroddar
    • 0.50 msk

      Sesamfrö
  • Gör så här:
    1. Skär laxen i bitar.
      Lägg över i en skål.
      Riv grönt limeskal.
       
    2. Blanda tamari med saften av lime, limeskal och sambal oelek. Häll det över laxen.
      Låt marinera i cirka 1 1/2 timme.
       
    3. Ta ur laxen ur marinaden. Hetta upp en (grill-)panna på högsta värme. Halstra (stek utan fett) laxen lätt på båda sidorna.
       
    4. Fördela sallat och groddar på tunnbröd.
      Lägg på lax och strö sesamfrön över.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Mjukt tunnbröd

Mjukt tunnbröd

1 h 50 minEnkelt

0 voting
Tunnbröd med skinka
Om oss