Fetaostfyllda lammfärsbiffar Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fetaostfyllda lammfärsbiffar

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 5 min

    • 17 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.60 kilo

      Lammfärs
    • 100 gram

      Fetaost i olja
    • 4 msk

      Schalottenlök (hackad)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 kruka

      Timjan (färsk)
    • 1 tsk

      Rosépeppar (hel)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Gratäng:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 1 styck

      Gul lök
    • 5 dl

      Grädde (matlagnings-)
    • Sås:
    • 3 msk

      Smör
    • 1 msk

      Vetemjöl
    • 2 dl

      Matlagningsgrädde
    • 3 msk

      Oxfond (konc.)
    • 50 gram

      Chèvre
    •  

      Peppar
  • Gör så här:
    1. Gratäng: Sätt ugnen på 200°C.
      Skala och skiva potatis och lök.

      Smöra en ugnsfast form och varva potatis, lök, salt och peppar. Häll över grädde och ställ in mitt i ugn. Låt grädda i ca 45 min.

    2. Biffar: Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka timjan. Blanda detta med färs, salt och peppar. Forma biffar. Peta in fetaosten i mitten av varje biff.

      Hetta upp mat­fett i en stekpanna och stek biffarna på hög värme tills fin stekyta.
      Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter.

    3. Sås: Smält smör och vispa ner vetemjölet. Häll på grädde och fond under omrörning. Låt såsen koka upp. Tag av från plattan. Smula ner chévre. Smaksätt med peppar.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Honungsglacerade rotfrukter

Honungsglacerade rotfrukter

  • 15 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss