Kronärtkockspannacotta (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kronärtkockspannacotta (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 20 min( + 6 h )

    • 9 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Kronärtskocka
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2.50 dl

      Grädde
    • 1.50 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 2 msk

      Parmesan (nyriven)
    • 1 styck

      Gelatinblad
    • 1 tsk

      Citronjuice
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 1 krm

      Vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp kronärtskocksbottnarna med grädden, vitlöken och hälften av vinet i en kastrull. Låt koka på medelvärme i ca 10 min.
       
    2. Mixa blandningen med en stavmixer eller i matberedare, passera sedan genom en trådsil. Häll tillbaka mixen i kastrullen och låt den sjuda på lägsta värme.
       
    3. Tillsätt resten av vinet, citronsaft, salt och peppar. Smaka av och tillsätt den rivna parmesanosten och det urkramade gelatinbladet i smeten. Rör om noga så att gelatinet löser sig.
       
    4. Häll smeten i fyra serveringsskålar och ställ i kylskåp i minst 6 tim. Garnera gärna med citron, marinerade kronärtskocksblad, parmaströssel och tomatromantica.

KOCK: L HanssonL Hansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Tomatromantica

Tomatromantica

  • 30 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla salladsrätter är ofta tillagade rätter med tillsats av feta ingredienser t.ex. grädde i gratänger. Tillagade grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. Det är dock vanligt att sta  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tonfiskmousse (förrätt)
1 voting
Sparrissoppa (förrätt)
Om oss