Vallmogifflar eller sesamgifflar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Vallmogifflar eller sesamgifflar

Lägg till ingredienser

Antal gifflar: 20

Smör el. margarin

50,0 

gram

Mjölk

5,0 

dl

Jäst (färsk)

50,0 

gram

Salt

1,0 

tsk

Strösocker

1,0 

msk

Vetemjöl

1,5 

liter

 

Tillbehör:

 

Ägg

 

 

Vallmofrö

 

 

Sesamfrö

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 72 gram)

Ingredienser

Smör el. margarin 50,0 gram  

Mjölk 5,0 dl  

Jäst (färsk) 50,0 gram  

Salt 1,0 tsk  

Strösocker 1,0 msk  

Vetemjöl 1,5 liter  

 

Tillbehör:

Ägg  

Vallmofrö  

Sesamfrö  

 

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölk. Värm spadet till 37ºC (fingervarmt).

  2. Smula jäst i en bunke och rör ut den med mjölken. Tillsätt salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

  3. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en stor rund kaka. Sporra ut trekanter (precis som tårtbitar) och rulla ihop till gifflar och lägg på bakpappersklädd plåt. Jäs under bakduk i ca 30 minuter.

  4. Sätt ugen på 250ºC.

  5. Pensla med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter.

Kockens kommentar

Fler recept inom Vitt bröd

Liknande recept som Vallmogifflar eller sesamgifflar

Annonser