Rabarber på höjden (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rabarber på höjden (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 5 h )

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 75 cl

      Fanta-exotiska frukter
    • 7 dl

      Strösocker
    • 2 styck

      Kanelstång (10cm)
    • 5 styck

      Stjärnanis
    • 6 styck

      Kryddnejlika
    • 2 styck

      Vaniljstång
    • 1.50 msk

      Portvin
    • 600 gram

      Rabarber
    • 16 styck

      Bragokex
    • 1.50 dl

      Vispgrädde
  • Gör så här:
    1. Blanda fanta, socker, kanelstång, anis, nejlikor, vaniljstång och portvin. Koka upp och sjud på lägsta värme i 10 min.

    2. Skär rabarber i 5 cm långa bitar och sänk ner dem i lagen. Låt dem sjuda i 5 min.

    3. Häll rabarber och lag i en skål,
      täck med plastfolie och låt stå över
      natten att marinera.

    4. Bygg ett torn, där kex och rabarber varvas. Toppa med vispad grädde.
      Häll sockerlagen runt om. Servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss