Sangria (röd bål) med nejlikor och kanelBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sangria (röd bål) med nejlikor och kanel

Sangria är en spansk vinbål ursprungligen med rött vin. Sangría betyder ordagrannt "åderlåtning" (sangre = blod).

  • 1 voting
    1Recension
    • 9 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 75 cl

      Rött vin
    • 1 styck

      Apelsin
    • 1 styck

      Citron
    • 1 styck

      Äpple
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 3 styck

      Kryddnejlika
    • 1 styck

      Kanelstång (5 cm)
    • 33 gram

      Fruktsoda/sprite/7-up
    •  

      Iskuber
  • Gör så här:
    1. Skölj och skär frukten i medelstora bitar.
      Frukten behöver inte skalas.

    2. Häll upp vinet i stor kanna eller skål.
      Tillsätt frukten. Ställ i kylskåp i cirka 1 timme, så smakernas dras ut ur frukten.

    3. Tillsätt soda och is strax före servering.
      Smaka av. Mängd soda avgör styrka.

KOCK: Cat Bar, SpisaCat Bar, Spisa

Uppdragsgivare:www.catbar.sewww.catbar.se

Kockens tips!

Sangria är en spansk vinbål gjord av t.ex. rött vin, citronjuice, sodavatten och fruktbitar. Sangría betyder ordagrannt på spanska "åderlåtning", från ordet sangre = blod. Ursprungligen är sangria tillagad av rött vin, men vitt vin går också bra.

Kommentar
Om oss