Sangria (röd) med nejlikor och kanelBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sangria (röd) med nejlikor och kanel

Sangria är en spansk vinbål ursprungligen med rött vin. Sangría betyder ordagrannt "åderlåtning" (sangre = blod).

  • 0 voting
    0Recension
    • 9 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 75 cl

      Rött vin
    • 1 styck

      Apelsin
    • 1 styck

      Citron
    • 1 styck

      Äpple
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 3 styck

      Kryddnejlika
    • 1 styck

      Kanelstång (5 cm)
    • 33 gram

      Fruktsoda/sprite/7-up
    •  

      Iskuber
  • Gör så här:
    1. Skölj och skär frukten i medelstora bitar.
      Frukten behöver inte skalas.

    2. Häll upp vinet i stor kanna eller skål.
      Tillsätt frukten. Ställ i kylskåp i cirka 1 timme, så smakernas dras ut ur frukten.

    3. Tillsätt soda och is strax före servering.
      Smaka av. Mängd soda avgör styrka.

KOCK: Cat Bar, SpisaCat Bar, Spisa

Uppdragsgivare:www.catbar.sewww.catbar.se

Kockens tips!

Sangria är en spansk vinbål gjord av t.ex. rött vin, citronjuice, sodavatten och fruktbitar. Sangría betyder ordagrannt på spanska "åderlåtning", från ordet sangre = blod. Ursprungligen är sangria tillagad av rött vin, men vitt vin går också bra.

Kommentar
Om oss