Angels on horseback (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Angels on horseback (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    16 Antal styck

    • 16 styck

      Ostron
    • 7 skiva

      Bacon
    •  

      Tandpetare
    •  

      Frityrolja
  • Gör så här:
    1. Öppna ostron och skär ut köttet. Halvera baconskivorna och linda bacon runt ostronen. Fäst med en tandpetare för att hålla baconen på plats.

    2. Hetta upp olja till 180°C i en fritös eller i en kastrull om du är van vid detta.

    3. Sänk ner ostronen i den heta oljan. När ostronen flyter upp till ytan är de klara.

    4. Låt ostronen rinna av på hushållspapper. Servera ostronen helst ljumna.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Man kan också laga till ostronen i ugn på 225°C i cirka 10 minuter.

Namnet kommer sig av att ostronen vrider sig och får änglavingar. Varför hästbaken finns med i maträtten känner vi inte till.

Tänk på att het olja är farligt. Fukt i oljan gör att det sprätter. Uppstår brand, täck med lock e.d., använd inte vatten. Ha inte barn i närheten. Hettar man upp olja i kastrull kan man lägga i en bit vitt bröd. Vid rätt temperatur blir brödet snabbt brunknaprig.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Angels on horseback (Lyxentré)
0 voting
Angels on horseback (förrätt)
Om oss