Kängurufilé med senapssåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kängurufilé med senapssås

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Kängurufilé
    •  

      Spiskummin (mald)
    •  

      Kardemumma (mald)
    •  

      Salt & peppar
    • 1.50 msk

      Matfett (smör)
    • Sås:
    • 1.50 dl

      Steksky+vatten
    • 1.50 dl

      Vispgrädde
    • 1 msk

      Soja (japansk)
    • 1 msk

      Senap (fransk osötad)
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 50 gram

      Smör
    •  

      Grönsallad
  • Gör så här:
    1. Skala och koka i lättsaltat vatten.

    2. Putsa köttet fritt från hinnor. Krydda med spiskummin, kardemumma och salt.

    3. Förbered sallad.

    4. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme. Stek köttet 5 minuter på var sida. Tag av och låt vila ca 10 minuter.

    5. Sås: Sila köttskyn tillbaka i pannan och tillsätt grädde och soja. Koka ner såsen till nästan halva volymen. Smaka av med senap, salt och peppar. Senap får inte koka, blir besk.

    6. Mosa potatis med lite smör. Smaka av med salt och peppar. Forma gärna cylindrar av moset.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kockens tips!

Hur det smakar? Liknar oxfilé med mild viltsmak. Bör passa de flestas smak. Känguru (djupfryst) kan man hitta i specialistbutiker om man har tur.

Kommentar
Liknande recept
Om oss