Biff Stroganoff - strimlad nötbiff i panna eller grytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Biff Stroganoff - strimlad nötbiff i panna eller gryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Ryggbiff
    • 150 gram

      Champinjoner (färska)
    • 1 st stor

      Gul lök
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 1 msk

      Tomatpuré
    • 1 msk

      Senap (fransk osötad)
    • 1 msk

      Citronjuice
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
    •  

      Grönsallad
    •  

      Saltgurka (inlagd)
  • Gör så här:
    1. Finhacka lök och skiva svamp. Skär köttet i strimlor. Förbered sallad.

    2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    3. Hetta upp matfett i en gryta på medelhög värme och bryn köttstrimlorna hastigt i ett par minuter. Rör om.

    4. Tillsätt lök och champinjoner, låt steka ytterligare cirka 5 minuter. Salta och peppra.

    5. Tillsätt crème fraiche och tomatpuré (vänta med senapen). Sänk värmen och låt småkoka i cirka 3 minuter, tills såsen blir simmig, lätt tjock. Smaka av med citronjuice och senap.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är sällan syrliga, men ibland kan syrliga tillbehör vara den karaktäristiska smaken. Ett vanligt sådant syrligt tillbehör är t.ex. ättiksgurka.  LÄS MER
Kockens tips!

Enligt originalet skall det vara oxkött i stroganoff, men förekommer numera med annat kött, t.ex. i korv stroganoff.

Greve Paul Stroganoff, rysk diplomat på 1800-talet, lär vara upphovsman. Enligt ryktet var han i Sibirien och köttet var så hårt fruset att det bara gick att hugga i bitar. Släkten Stroganoff = rik köpmannasläkt ända från början av 1400-talets Ryssland, senare adlad.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Biff Stroganoff fritid
0 voting
Sotare i panna

Sotare i panna

45 minEnkelt

Om oss