Biff Stroganoff fritidBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Biff Stroganoff fritid

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 300 gram

      Ryggbiff
    • 0.50 st stor

      Gul lök
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 0.50 msk

      Senap (fransk osötad)
    • 1 msk

      Ketchup
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 2 dl

      Långkornigt ris
    •  

      Saltgurka (inlagd)
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök.
      Skär köttet i strimlor.

    2. Koka riset i dubbla mängden lättsaltat vatten tills vattnet har kokat in (ca 15 min).

    3. Hetta upp matfett i en panna på medelhög värme och bryn köttstrimlorna hastigt.
      Tillsätt lök och stek i några minuter till.
      Salta och peppra.

    4. Tillsätt crème fraiche (gräddfil/yoghurt). Smaka av med senap och ketchup. 
      Sänk till medellåg värme och låt koka några minuter så att såsen blir simmig.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Syrliga oxköttsrätter kan vara syrliga tack vare ingredienser som crème fraiche och citronjuice i maträtten Biff Stroganoff, eller så är tillbehören tydligt syrliga t.ex. syltlök.  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Biff Special (Biff Greta)
0 voting
Stroganoff på högrev
Om oss