Wienerschnitzel (kalvschnitzel)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Wienerschnitzel (kalvschnitzel)

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 700 gram

      Kalvinnanlår
    • 4 msk

      Smör till stekning
    • Panering:
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Ströbröd
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 krm

      Peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 1 dl

      Mjölk
    • 200 gram

      Gröna ärter (frysta)
    • 1 styck

      Citron
    • 4 styck

      Ansjovis-/sardellfiléer
    • 1 msk

      Kapris
  • Gör så här:
    1. Skala och koka i lättsaltat vatten.
      Mosa och tillsätt mjölk, smör och salt.

    2. Panera: Skär kött i 1 cm tjocka skivor. Banka ut det försiktigt med knuten hand.

      Vispa upp ägg lätt med en gaffel i en skål. Häll mjöl på en tallrik, blandat med salt och peppar och ströbröd på en annan tallrik. Vänd köttet i vetemjöl, sedan i äggsmet och sist i ströbröd. Låt torka en stund.

    3. Värm rikligt med smör i panna på medelhög värme och stek schnitzlarna i cirka 3 minuter på var sida till gyllenbrun färg, utan att bränna.

    4. Värm ärterna i en kastrull.

    5. Skär citron i skivor och rulla ansjovis och lägg ovanpå köttet. Toppa med kapris.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta kalvkötträtter är som regel inte mycket salta, men sältan är utmärkande. Skillnaden mot neutral kalvköttsrätt är därför liten och kan vara ett tillbehör som är salt, t.ex. sardeller till wienerschnitzel. En klassisk stekt wien  LÄS MER
Kockens tips!

Maträtt med ursprung från Wien, Österrikes huvudstad.  Schnitzel från tyskans sniz = skiva och schneiden = skära. Skall lagas på kavkött enligt originalet. Av griskött = fläskschnitzel.

Kommentar
Liknande recept
Om oss