Pias lammgryta med paprikarisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pias lammgryta med paprikaris

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Grytbitar (lamm)
    • 1.50 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Köttfond (konc.)
    • 2 dl

      Rött vin
    • 1 styck

      Purjolök
    • 1 styck

      Morot
    • 2 styck

      Paprika (röd-gul-grön)
    • 400 gram

      Tomater (hela / burk)
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
  • Gör så här:
    1. Bryn: Skär köttet i bitar. Bryn det runtom i en stor kastrull/gryta på medelhög värme med lite matfett i cirka 5 minuter.

    2. Gryta: Tillsätt vatten+fond och rödvin.
      Skiva purjolök och morot och tillsätt. 
      Låt sjuda under lock i 30 minuter.

    3. Kärna ur paprikan och skär i bitar.
      Tillsätt tomater och hälften av paprikan.
      Tillsätt timjan, salta och peppra.
      Sjud i ytterligare 30 minuter, till köttet är riktigt mört och faller i bitar.

    4. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

      Finhacka resten av paprikan och stek den i matfett på medelvärme i cirka 2 minuter.
      Blanda med det färdiga riset.

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter är vanligtvis smakrika oavsett om de är magra eller kraftfulla rätter. Dels är lammkött ganska smakrikt i sig självt, dels brukar kryddning och tillbehör vara smakrika. Smakrika rätter kräver smakrika drycker.  LÄS MER
Kockens tips!

Variera grytan med olika grönsaker eller rotfrukter. Variera smaksättning med t.ex. lite soja, paprikapulver eller andra örtkryddor. Lyxa till det med att tillsätta grädde eller crème fraiche.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Paprikaris

Paprikaris

25 minEnkelt

Om oss