PaprikarisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Paprikaris

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 dl

      Långkornigt ris
    • 1 styck

      Paprika (röd-gul-grön)
    • 6 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Grönsaksfond (konc)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt
    •  

      Ger ca 3 dl/port.
  • Gör så här:
    1. Fräs riset i en kastrull i matfett på medel­värme några minuter, tills det blir glansigt. 

    2. Häll på vatten+fond eller buljong och sänk till medellåg värme. Låt koka i cirka 15 minuter. Fond kan utelämnas, tillsätt då lite salt. 

    3. Tvätta, rensa och finhacka paprika.  Fräs den hastigt (2 minuter) i lite matfett på medellåg värme. Blanda med riset.

      Alternativ:  
      Blanda färsk paprika med det kokta riset.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Passar till de allehanda maträtter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pias lammgryta med paprikaris
Om oss