Barbecuesås TexasBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Barbecuesås Texas

  • 0 voting
    0Recension
    • 55 min

    • 13 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 50 gram

      Smör
    • 0.50 st stor

      Gul lök
    • 1 dl

      Rotselleri (finhackad)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 dl

      Tomatpuré
    • 0.50 dl

      Äppelcidervinäger
    • 0.50 dl

      Farinsocker (brun)
    • 1.50 msk

      Worcestershiresås
    • 2 msk

      Chilipulver
    • 0.50 tsk

      Kummin (mald)
    • 1 msk

      Svartpeppar (nymald)
    • 0.50 msk

      Salt
    • 1.50 dl

      Vatten
  • Gör så här:
    1. Ansa och finhacka lök, vitlök och selleri.

    2. Fräs löken mjuk och glansig tillsammans med vitlök och selleri på svag värme i en kastrull, ca 5-7 minuter.

    3. Tillsätt övriga ingredienser utom vatten och låt det sjuda sakta i ca 40 minuter.

    4. Tillsätt vatten till lagom konsistens.
      Såsen skall vara trögflytande. 
      Smaka av.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Barbequesås

Barbequesås

  • 30 min
  • 11 Ingredienser
  • Enkelt
Texasspjäll med bakad potatis

Texasspjäll med bakad potatis

  • 2 h
  • 13 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Passar till grillad kyckling, nöt- och giskött.  Barbeque = utomhusgrill; stekspett; utegrillat kött; grillfest utomhus. En klassisk amerikansk vana med rötter från The wild west.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Quorn Chili Texas style
Om oss