Stekt fläsk med löksåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Stekt fläsk med löksås

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Rökt fläsk (el. rimmat)
    • Vit löksås:
    • 2 styck

      Gul lök
    • 2.50 msk

      Vetemjöl
    • 5 dl

      Mjölk
    • 1 tsk

      Soja (kinesisk)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 3 styck

      Morot
  • Gör så här:
    1. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.

    2. Morötter: Skala och grovriv. Serveras rå.

    3. Löksås: Skala och finhacka lök.
      Fräs löken mjuk och glansig i matfett på medelvärme i ca 5 min i en kastrull. 

      Vispa ner mjöl. Tillsätt mjölk.
      Färgsätt med lite soja. Salta och peppra.
      Sänk värmen och låt småkoka under lock i 5-10 minuter. Rör om.

    4. Fläsk: Stek fläsket på medelhög värme i några minuter på var sida tills fläsket fått önskad färg och knaprighet.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är ofta salta. Mittdelskött som filé och kotlett utan fettkant eller bakdelskött som skinka och lår är magert kött. Köttet kan vara rimmat, salt från början som för kassler, eller så saltar   LÄS MER
Kockens tips!

Stekt fläsk med löksås är klassisk svensk husmanskost.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Stekt salt sill med löksås
Om oss