Färsk vit sparrisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Färsk vit sparris

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 3 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 16 styck

      Vit sparris (färsk)
    •  

      Havssalt
    •  

      Smör
  • Gör så här:
    1. Skala sparrisen med en potatisskalare. Knoppen behöver inte skalas. Skär bort nedersta delen om den är hård.

    2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull på medellåg värme. Lägg i sparrisen.
      Låt sjuda i 10-20 minuter beroende på hur färsk och tjock sparrisen är.

      Testa om sparrisen är klar genom att lyfta upp en sparris med gaffel instucken i bakändan och håll den vågrätt. Om sparrisen böjer sig lätt är de klara.

    3. Servera gärna sparrisen med rört smör eller hollandaise och strö över lite havssalt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Rört smör

Rört smör

  • 5 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Vit sparris med hollandaise (förrätt)

Vit sparris med hollandaise (förrätt)

  • 25 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Vit sparris är en ypperlig delikatess till mat eller som förrätt med hollandaisesås. Välj om möjligt sparris av samma längd och tjocklek. Tjockare är finare i detta fall. Gärna så tjock att flickorna rodnar och pojkarna skäms.

Kommentar
Liknande recept
Om oss