Färsk papardelle med sparris

Färsk papardelle med sparris

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 100 gram

      Vit sparris (färsk)
    • 100 gram

      Grön sparris (färsk)
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 2 dl

      Grädde
    • 1 gram

      Kokspad
    • 300 gram

      Bandpasta (färsk)
    • 30 gram

      Babyspenat (färsk)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala vit sparris. Skiva all sparris, men spara knopparna. Koka upp lite lättsaltat vatten i en kastrull. Blanchera knopparna (lägg ner i kastrullen, koka upp, skölj av i kallt vatten).

    2. Tag 1-2 dl sparrisbuljong i en kastrull. Slå i grädden. Lägg i den skivade sparrisen. Koka tills den är mjuk. Mixa slätt.

    3. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Koka pasta enligt instruktioner på paketet. Häll av.

    4. Vänd ned spenat, sparrissås och sparrisknoppar i pastan. Servera med en pepparkvarn och eventuellt lite parmesan.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Färsk vit sparris

Färsk vit sparris

20 minEnkelt

Om oss