Kokt blodpudding i mjölkBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kokt blodpudding i mjölk

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Blodpudding (19% fett)
    • 5 dl

      Mjölk
    • 12 skiva

      Stekfläsk (rimmat)
    • Tillbehör:
    • 4 dl

      Äppelmos
    •  

      Råkost?
  • Gör så här:
    1. Koka upp mjölk kastrull. Tillsätt en klick smör. Passa så att det inte kokar över.

    2. Skär blodpuddingen (eller blodkorv) i 1 cm tjocka skivor. Sänk till medellåg värme och lägg ner skivorna i mjölken. Sjud under lock i cirka 5 minuter.

    3. Stek fläsk i panna på medelhög värme tills knaprigt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Att tänka på när du väljer passande dryck

Inälver som lever, njure och hjärta är smakrik mat. Tillsammans med olika tillbehör gör detta att de flesta anrättningar klassas som smakrika. Inälver som lever, njure och hjärta är magert kött, men tillsatser och tillbehör gör rätt  LÄS MER
Kockens tips!

För den som tycker att stekt blodpudding är lite för stark i smaken passar kokt blodpudding. Hemmagjord lite syrligare äppelmos ger en fräsch smak, liksom lite råkost eller strimlad vitkål till blodpuddingen.

Kommentar
Liknande recept
Om oss