Krustader med kycklingleversauté (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Krustader med kycklingleversauté (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Kycklinglever
    • 150 gram

      Svamp
    • 1 dl

      Grädde
    • 1 msk

      Vetemjöl
    • 1 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 1 msk

      Sherry el. Madeira
    • 2 msk

      Pressad apelsin
    •  

      Timjan (färsk)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 12 st liten

      Krustader
  • Gör så här:
    1. Tina levern om den är fryst. Torka av den noga och skär den i småbitar.
      Skölj och finhacka svampen.

    2. Stek svampen i en gryta på medelvärme tills allt vatten har kokat in. Tag svampen ur grytan och lägg i levern, stek på medelvärme i ca 3 min.

    3. Lägg tillbaka svampen i grytan tillsammans med levern och strö över mjöl. Späd med vatten fond, grädde, vin och apelsinsaft. Sänk till medellåg värme och låt sjuda i några minuter. Salta och peppra.

    4. Fyll krustaderna med sautén, garnera med färsk timjan och servera.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kycklingleversauté
Om oss