Kycklingleversauté Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kycklingleversauté

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Kycklinglever
    • 300 gram

      Svamp
    • Stuvning:
    • 1.50 dl

      Grädde
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 2 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Kycklingfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    • 2 msk

      Sherry el. Madeira
    • 3 msk

      Pressad apelsin
    • 0.50 tsk

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 4 dl

      Långkornigt ris
  • Gör så här:
    1. Putsa levern och skär i småbitar.
      Fryst lever skall vara tinad/halvtinad och avtorkad. Skölj och skiva svampen.
      Förbered sallad.

    2. Bryn svampen i en gryta på medelhög värme, tills allt vatten har kokat in.
      Koka riset i 8 dl lättsaltat vatten på medellåg värme tills vattnet har kokat in (ca 15 min).

    3. Stek leverbitarna på medelvärme i 3 min.
      Tillsätt svampen och strö över mjöl.
      Späd med vatten, fond, grädde, vin och apelsinsaft. Sänk till medellåg värme och låt sjuda i några minuter. Salta och peppra.


    4. Lägg upp ris i en ring och sautén i mitten.
      Servera gärna sallad till.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Inälver som lever, njure och hjärta är mager och smakrikmat. Tillsammans med olika tillbehör gör detta att de flesta anrättningar klassas som smakrika.  LÄS MER
Kockens tips!

Starkvinet kan utelämnas. I stället för ris passar t.ex. pressad potatis. Om burksvamp, utnyttja spadet. Sauté passar även bra till att fylla krustader med.

Kommentar
Liknande recept
Om oss