Varma smörgåsar - grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Varma smörgåsar - grundrecept

  • 1 voting
    1Recension
    • 10 min( + 10 min )

    • 16 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    •  

      Matbröd (gärna mörkt)
    •  

      Bordssmör
    • Påläggsalternativ:
    •  

      Skinka el. korvpålägg
    •  

      Köttfärs (helst nötfärs)
    •  

      Nötkött
    •  

      Kycklingfilé (utan skinn)
    •  

      Ägg
    •  

      Fisk (rensad)
    •  

      Skaldjur t.ex. musslor
    •  

      Hårdost
    •  

      Getost (chèvre)
    •  

      Dessertost t.ex. ädelost
    •  

      Grönsaker
    •  

      t.ex. tomat el. spenat
    •  

      Svamp t.ex. kantareller
    •  

      Stuvning t.ex. skaldjur
  • Gör så här:
    1. Förbered pålägg. Det mesta går att lägga på smörgåsen. Servera gärna färska grönsaker till.

    2. Olika sätt att värma:
      I stekpanna ca 10 minuter på medellåg värme. Gratinera i ugn 5-10 minuter på 250 grader. Med våffeljärn/smörgåsgrill ca 10 minuter.

    Smörgåsalternativ:

    1. Enkelsmörgås t.ex. Gratinerad svampsmörgås

    2. Dubbelsmörgås t.ex. Croque Monsieur

    3. Bröd med fyllning t.ex. Pitabröd med biffkött

    4. Med stuvning t.ex. Varm smörgås med stuvade musslor

    5. Varm mat på smörgås t.ex. BBQ Steak sandwich

    6. Matiga smörgåsar t.ex. Parisersmörgås

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Varma smörgåsar fungerar utmärkt som mellanmål, snabblunch, entrérätt, frukost, kvällsmacka eller som en hel måltid. Smörgåsarna kan värmas i panna, i ugn, i våffeljärn eller i smörgåsgrill. Tidåtgång 10-20 minuter. De flesta kan förberedas i god tid.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Karljohans smörgås
Om oss