ZorbaburgareBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Zorbaburgare

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal burgare

    • 600 gram

      Lammfärs
    • 1 styck

      Pain riche
    • 20 klyfta

      Vitlök
    • 300 gram

      Fetaost
    • 200 gram

      Spenatblad (färsk)
    •  

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Ger 1 st 150gram/portion
  • Gör så här:
    1. Halvera bröden. Hetta upp matolja i en panna på medelhög värme och stek brödets insida gyllenbrunt.
      Sätt ugnsgrillen på 275°C.

    2. Skala och koka vitlök i saltat vatten i 7 minuter, tills de mjuknat. Mosa dem och blanda med lammfärsen. Salta, peppra.

    3. Forma färsen till burgare. Hetta upp matolja i panna och stek dem på medelhög värme i ca 5 min på var sida.

    4. Lägg fetaosten på en ugnsplåt och grilla den i någon minut i ugnen.

    5. Fräs spenat med lite olivolja hastigt i en panna på medelhög värme.

    6. Bädda med spenat på brödet, lägg på burgaren och resten av spenaten.
      Lägg den varma fetaosten ovanpå.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Syrliga köttfärsrätter är sällsynt, men kan förekomma tack vare syrligt tillbehör som t.ex. i en grekisk zorbaburgare med syrlig fetaost till.  LÄS MER
Kockens tips!

Zorba är ett grekiskt namn, kanske mest förknippat med den klassiska filmen Zorba (1964).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Zorbaburgare (av lammfärs)
Om oss