Wokad fläskfilé med risnudlar och jordnötterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Wokad fläskfilé med risnudlar och jordnötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 450 gram

      Fläskfilé
    • 2 styck

      Citrongräs
    • 2 styck

      Salladslök
    • 1 tsk

      Salt
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 2 tsk

      Svartpeppar (nymald)
    • 1 tsk

      Farinsocker
    • 2 msk

      Asiatisk fisksås
    • 25 gram

      Jordnötter (osaltade)
    •  

      Jordnötsolja
    • Tillbehör:
    • 300 gram

      Risnudlar
    •  

      Soja
  • Gör så här:
    1. Förbered: Skala av det torra yttre skalet på citron­gräset och skiva den tjocka rotdelen. Ansa och skiva salladslöken.

      Skär bort senor på filén. Strimla köttet.
      Lägg köttet i en skål med salt, citrongräs och salladslök. Låt stå 30 min.

      Skala och finhacka vitlök. Ansa/hacka chili.

    2. Woka: Hetta upp (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner olja så att pannan blir tunt infettad. Tillsätt kött med tillbehör och stek ca 1 minut. Rör om då och då.

      Tillsätt vitlök, chili och svartpeppar.
      Tillsätt socker, fisksås, och jordnötter. Blanda väl. Stek några minuter till.

    3. Nudlar: Koka upp vatten och lägg i nudlar. De är klara efter någon minut. Häll av.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALT. TILLBEHÖR

Kokt ris - grundrecept

Kokt ris - grundrecept

  • 20 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

En mager fläskrätt kan man få av filé, kotlett utan fettkant, skinka eller lår och med passande magra tillbör. Till detta kan det passa med en sötaktig sås t.ex. av katrinplommon eller ett sött tillbehör t.ex. ananas till en bit kassler. I as  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss