WhiskysåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Whiskysås

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 10 cl

      Whisky
    • 2 dl

      Grädde
    • 1.50 msk

      Kalvfond (konc)
    •  

      Matlagningsmjöl
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Häll whiskyn i en kastrull och låt koka på medellåg värme till vätskan har reducerats (kokat ner) till halva mängden.

    2. Häll i grädde och fond och låt såsen sjuda på lägsta värme i cirka 5 minuter.

    3. Önskas tjockare sås, tillsätt lite matlag­ningsmjöl och koka i ytterligare 3 minuter.

    4. Smaka av såsen med salt och peppar och späd ev. med lite steksky eller vatten.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Bisonfilé med rösti och whiskysås

Bisonfilé med rösti och whiskysås

  • 45 min
  • 15 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

En lyxig sås med karaktär, avsedd för finare kötträtter. Finns steksky, andvänd den då gärna till smaksättning (ev. silad).

Kommentar
Liknande recept
Om oss