Wallenbergare baby (till buffé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Wallenbergare baby (till buffé)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Bufféportioner >

    • 1 kilo

      Kalvfärs
    • 10 styck

      Ägg (gula)
    • 1 liter

      Vispgrädde
    • 2 dl

      Ströbröd
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Blanda färs med äggulor och grädde.
      Smeten skall vara ganska lös.
      Salta och peppra.
       
    2. Häll ut ströbröd på en tallrik.
      Rulla färsen till små köttbullar.
      Skölj händerna i vatten emellanåt.
      Rulla bullarna i ströbrödet.
       
    3. Hetta upp matfett i panna på medelvärme.
      Stek bullarna runt om i 5 minuter utan att bränna. Vänd dem med hjälp av en sked

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är sällsynt milda anrättningar. Undantag är kalvfärsbiffar. Kalvfärsen är i sig mild i smaken och anses bäst komma till sin rätt om också tillbehören är milda, neutrala.  LÄS MER
Kockens tips!

Bullarna kan stekas i ugn på 200°C i 10 minuter. Den lösa smeten reser sig något i värmen. Enligt det klassiska receptet skall man hyvla över en tunn skiva smör, vilket dock blir lite väl fett.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Wallenbergare baby (buffé)
0 voting
Wallenbergare baby
Om oss