Vinägerstekt vildand med krämig dinkelBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vinägerstekt vildand med krämig dinkel

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 18 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 styck

      Vildand (urtagen)
    • 1 msk

      Smör
    • 0.50 dl

      Balsamvinäger
    • 2 msk

      Strösocker
    • 2 dl

      Dinkelkorn
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 4 dl

      Kycklingbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 2 msk

      Rapsolja
    •  

      Salt & peppar
    • 1 kruka

      Persilja
    • 1 styck

      Citron
    • 4 styck

      Palsternacka
    • 2 msk

      Sirap (ljus)
    • 2 styck

      Ansjovisfiléer (rensade)
    •  

      Gräslök
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Skär av ändar på palsternackor. Tvätta noga och dela på längden i fyra delar. Lägg i en bunke.

    3. Hacka anjovis fint. Blanda palsternackor, anjovis, sirap, salt och peppar. Lägg i eldfast form. Klicka över smör. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.

    4. Skär gräslök fint. Lägg i en skål.

    5. Plocka persilja. Riv citronskal. Skala och hacka vitlök fint. Mixa med olja i mixerkanna 6-8 minuter till en grön olja.

    6. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skölj dinkel i vatten i 5 minuter. Fräs löken glansig på svag värme i en kastrull. Tillsätt dinkel och rör runt. Häll i buljong och koka under ständig omrörning i 15-20 minuter.

    7. Vänd i creme fraiche till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.

    8. Stycka upp vildand: Skär av bröstbenet så att brösten sitter kvar på benet, det blir saftigare så. Stycka ut låren.

    9. Salta bröst och lår. Värm en stekpanna och lägg i smör. Bryn bröst och lår hastigt i pannan. Slå i vinäger och socker. Ös bröst och lår med blandningen. Tag upp och lägg på ett galler.

    10. Sätt in i ugn 5 minuter. Tag ut och låt vila i 2 minuter. Skär ut bröstet från bröstbenet.

    11. Lägg dinkel mitt på en tallrik. Lägg upp vildanden. Ringla över oljan. Blanda gräslöken med palsternackorna och avsluta med dem.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Krämig jordgubbslemonad
0 voting
Krämig räksoppa

Krämig räksoppa

45 minEnkelt

Om oss