Viltsmörgås Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Viltsmörgås

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal smörgåsar

    • 400 gram

      Viltkött (köttrester)
    • 0.50 styck

      Lök (gul, silver e.d.)
    • 8 skiva

      Bröd (hårt el. mjukt)
    • 2 styck

      Grönsaker (tomater e.d.)
    •  

      Salt & peppar
    • 40 gram

      Bordssmör
    •  

      Kryddgrönt till garnering
  • Gör så här:


    Enkel viltrestsmörgås

    1. Skär köttet i strimlor eller i små bitar. Skala och skiva lök.
       
    2. Bred smör på brödet och lägg på köttet. Salta och peppra. Toppa med rå lök och kryddgrönt. En liten överbliven geléklick passar också bra.
       

    Smörgås med stekta viltrester
     

    1. Skär köttet i strimlor eller i små bitar. Skala och hacka lök.
       
    2. Fräs löken några minuter i matfett utan att bränna. Tillsätt köttet. Stek ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta av och låt svalna.
       
    3. Lägg sallatsblad på brödskivor. Skiva tomat och lägg på. Toppa med kött och garnera med kryddgrönt.

     

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Man tager vad man hafver, sa´ Cajsa Warg (fast egentligen lär hon aldrig ha sagt detta). Viltmåltider brukar innebära smårester, med vilket man kan laga utsökta smörgåsar.  Det är bara att titta efter vad man "hafver" och komponera fritt. Här ett exempel på älgkött som blivit över.

Kommentar
Om oss