Viltköttbullar med potatisstomp

Viltköttbullar med potatisstomp

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal portioner

    • 1 kilo

      Viltfärs
    • 1 styck

      Gul lök
    • 4 dl

      Vispgrädde
    • 2 msk

      Smör till stekning
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    •  

      Salt & peppar
    • 1 kilo

      Potatis
    • 2 msk

      Smör
    • 0.50 dl

      Mjölk
    • 2 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Buljongtärning
    • 2 dl

      Grädde
    •  

      Timjan
  • Gör så här:
    1. 1.Skala och koka potatis.
    2. 2.Skala och finhacka lök. Bryn löken i smör. Blanda ihop färs, lök och kryddor. Häll i grädde så att du får en bra konsistens, ej för hård.
    3. 3.Forma biffar i en storlek som du själv tycker om, mindre eller större. Stek i smör i stekpanna tills de är genomstekta.
    4. 4.Koka upp alla ingredienser till såsen. Red med lite maizena utrört i vatten om du vill ha en tjockare sås.
    5. Stompa" potatisen eller gör ett gott mos. Servera med lingonsylt och en god gräddsås eller sky. Sallad eller bönor är alltid en färgklick och gott dessutom.
Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är oftast mager, smakrik mat. Klassas de som kraftfulla beror det på tillbehören. Rätterna är vanligen "medel" men tillbehör som pommes frites eller rösti gör rätten fettrik och kraftfull. Serveras söta tillbehö  LÄS MER
Kockens tips!

Med samma färssmet kan du också göra fina små eller större biffar.
Till jul kan du tillsätta lite kryddpeppar och vitpeppar istället för timjan.
Kommentar
Om oss