Vetesurdegsgrund

Vetesurdegsgrund

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal portioner

    • 1.65 dl

      Ekologiskt vetemjöl
    • 1.20 dl

      Vatten
    • 20 gram

      Äpple (syrligt)
  • Gör så här:
    1. Finriv äpple. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt).
    2. Blanda mjöl,vatten och äpple i en stor glasburk. Konsistensen skall vara trögflytande. Lägg på lock men skryva inte åt.
    3. Ställ burken mörkt och på en lite varmare plats (22-25 grader) i fyra dagar. Rör om varje morgon och kväll.
    4. Dag 2: Tillsätt lite mjöl och ljummet vatten. Konsistensen skall fortfarande vara trögflytande.
    5. Dag 4 kväll: Om degen är bubblig och dallrig är den klar. Om inte måste man göra ett nytt försök.
Kockens tips!

Surdegsgrund kan sparas i kylskåp i 5 dagar, sedan måste den "matas". Surdeg kan också frysas.
Kommentar
Om oss