Varm tomatbruschetta (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Varm tomatbruschetta (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 4 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 6 styck

      Tomater (kvist-)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 kruka

      Basilika
    • 0.50 dl

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Finhacka tomater. Skala och finhacka vitlök. Strimla basilika.

    2. Lägg i en bunke tomater, vitlök, basilika, olivolja, salt och peppar. Låt stå och dra 20 minuter.

    3. Sätt ugnen på 200ºC grill. Rosta bröden cirka 3 minuter, ta ut och lägg på tomatröran. Rosta ytterligare 5 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss