Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 st liten

      Kronärtskocka
    • 1 dl

      Olivolja
    •  

      Salt
    • Sås:
    • 0.50 liter

      Björnbär (osockrade)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 tsk

      Sambal badjak
    •  

      el. sambal oelek
    • 0.50 styck

      Lime
  • Gör så här:
    1. Sätt ugen på 150°C.

    2. Använd baksidan på en gaffel och borra ett hål i mitten av kronärtskockan. Häll olja och salt i hålet. Sätt in i ugnen i 1 timme.

    3. Skala vitlök.

    4. Häll björnbär, vitlök och sambal i en matberedare. Pressa ner limesaft och tillsätt lite salt. Mixa väl.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citron förekommer ofta som smaksättare av salladsrätter. Andra syrliga ingredienser som syrlig ost eller syrlig frukt kan ge en syrlig smak åt anrättningen. I syrliga grönträtter förekommer ibland ägg som ofta är ett smakproblem ihop med frä  LÄS MER
Kockens tips!

Passar som förrätt, lätt måltid eller som annorlunda drinktilltugg. En annan spansk variant är att tunnskiva färsk kronärtskocksbotten och servera den med citron och salt.

Kommentar
Om oss