Ugnspizza med salami och paprikaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ugnspizza med salami och paprika

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1 tsk

      Salt
    • 6 dl

      Vetemjöl
    • Tomatsås:
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 400 gram

      Krossade tomater
    •  

      Salt & peppar
    • Fyllning:
    • 200 gram

      Salami
    • 2 styck

      Paprika (röd)
    • 150 gram

      Hårdost (riven)
  • Gör så här:
    1. Smula ner jäst i bunke. Använd fingervarmt vatten 37°C. Häll på lite av vattnet. Rör om tills jästen har löst sig.

    2. Tillsätt resten av vattnet, olivolja och salt. Tillsätt mjöl lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i 30 minuter.

    3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök utan att bränna på medelvärme. Tillsätt vitlök. Fräs någon minut.

    4. Tillsätt krossad tomat. Salta och peppra. Koka ihop några minuter.

    5. Sätt ugn på 225°C.

    6. Ansa och skiva paprika.

    7. Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen så att den är något mindre än en plåt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.

    8. Sprid ut tomatsåsen på degen. Lägg på salamiskivor och paprika. Strö över ost. 

    9. Grädda i ugn 10-15 minuter.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Köttfärs förekommer ofta och ger viss   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Quesadilla med salami och ost
0 voting
Ugnspizza med mozzarella och pesto
Om oss