Ugnsbakad gös med primörerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ugnsbakad gös med primörer

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 640 gram

      Gösfilé
    • 12 styck

      Morot (mini)
    • 8 styck

      Rödbeta (mini)
    • 4 styck

      Palsternacka (mini)
    • 12 styck

      Grön minisparris
    •  

      Matfett till ugnsform
    • Örtsmör:
    • 100 gram

      Smör
    • 1 knippe

      Dill
    • 0.30 knippe

      Gräslök
    • 0.30 knippe

      Persilja
    • 2 tsk

      Salt
    • 1 styck

      Skal från citron
  • Gör så här:
    1. Primörer: Skala morötter, rödbetor och palsternacka. Koka upp lättsaltat vatten.
      Lägg i primörerna utom sparrisen.
      Koka dem i 3-5 minuter.
      Sätt ugnen på 200ºC.

    2. Örtsmör: Riv citronskal. Tärna smöret ner i en matberedare. Tillsätt örterna och citronskal. Mixa väl.

    3. Fisk: Smöra ett ugnssäkert fat.
      Lägg fiskfiléerna i mitten och primörerna runt om. Klicka över örtsmör. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter tills fisken är genomkokt.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

SVENSK MIDDAG

Smultronmousse

Smultronmousse

  • 15 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kockens tips!

Gös är en "grön" fisk, dvs inte utrotningshotad.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grönpanerad gös
Om oss