Tunnbrödsrulle med sill och färsk potatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tunnbrödsrulle med sill och färsk potatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Tunnbröd (mjukt)
    • 0.50 kilo

      Potatis (färsk)
    • 300 gram

      Inlagd sill
    • 4 st stor

      Sallatsblad
    • 0.50 knippe

      Gräslök
    • Tillval:
    • 1 dl

      Gräddfil
    •  

      Smör
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Borsta potatisen ren med mjuk borste.
      Koka potatisen 10-15 min tills den mjuknat, men fortfarande är fast. Skär i bitar.
       
    2. Lägg ut en skiva tunnbröd och bred eventuellt på lite smör.

      Lägg på ett stort salladsblad, potatisbitar, sillbitar och gräslöksstrån.

      Tillsätt lite gräddfil om så önskas.

      Rulla ihop brödet till en strut och servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

Denna rätt kan med fördel ätas utan sill, men då gärna med lite smör och salt till. Eller så kan man byta ut sillen mot lax eller dylikt. Bra enkel sommarmat på överbliven potatis och annat.

Kommentar
Liknande recept
Om oss