Tranbärsfylld fläskkarre

Tranbärsfylld fläskkarre

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Fläskkarré (utan ben)
    • 3 styck

      Schalottenlök
    • 1.50 dl

      Torkade tranbär
    • 1 styck

      Äpple
    • 200 gram

      Skogschampinjoner
    • 400 gram

      Brysselkål
    • 140 gram

      Bacon (tärnad)
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 1 styck

      Butternutsquash
    •  

      Hushållssnöre
    •  

      Smör
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär fläskkarrén halvvägs igenom och banka den till en platta. Lägg på finhackad schalottenlök, torkade tranbär och tunnt skivat äpple, rulla ihop och bind med steksnöre. Salta, peppra och bryn rullen runt om i smör.
    2. Lägg över i en ugnsform och stek 1,5 timmar mitt i ugnen i 175 grader. Tag ut och låt köttet vila 10 minuter innan du skär upp det.
    3. Stek bacon och champinjoner. Koka brysselkålen, slå bort vattnet och vänd ner crème fraiche.
    4. Skala och koka potatisen, när det är 10 minuter kvar lägg ner skalad och tärnad pumpa. Mosa pumpa och potatis grovt, salta och peppra.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

 
Kommentar
Om oss