45 min
11 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
4 styck
Tournedos4 skiva
BaguetteSmör
Hushållssnöre
Salt & svartpeppar
1.50 dl
Madeira3 dl
Vatten1.50 msk
Oxfond (konc.)25 gram
Smör (kallt)4 skiva
Gåsleverpaté8 styck
Tryffel (skivor)KOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Originalreceptet är med stekt färsk gåslever. Rätten uppkallad efter den matglade italienska tonsättaren Gioacchino Rossini (1792-1868), kanske mest känd för sin opera Barberaren i Sevilla. Tournedos skall vara en skiva 4-5 cm tjock av oxfiléns mittparti.
Bästa oxfilén: För att laga den perfekta oxfilén bl.a. rekommenderat för större sällskap, klicka på receptalternativet "Bästa oxfilé" i högerkolumnen.