Tonfisksallad med bacon och färskpotatis

Tonfisksallad med bacon och färskpotatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Portioner

    • 3 burk

      Tonfisk i vatten (burk)
    • 150 gram

      Sockerärter
    • 1 burk

      Kronärtskocksbotten
    • 18 styck

      Cocktailtomater
    • 12 skiva

      Bacon
    • 600 gram

      Små färskpotatis
    • 3 styck

      Ägg
    • 12 styck

      Rädisor
    • 1 dl

      Olivolja
    • 2 msk

      Rödvinsvinäger
    •  

      Flingsalt
  • Gör så här:
    1. Skrubba potatis och koka. Hårdkoka ägg cirka 8 minuter. Skala och skär i halvor.

    2. Koka upp vatten i en kastrull. Häll i sockerärter. Koka någon minut. Spola kallt.

    3. Skär ner bacon. Stek det knaprigt. Dela tomater. Dela kronärtskocksbottnar på 4. Skiva rädisor tunt. Lägg i iskallt vatten.

    4. Låt potatisen kallna lite. Skiva den. Slå över olja och vinäger. Blanda försiktigt med sockerärter, bacon, tomater, kronärtskockor och rädisor. Lägg ut på ett stort fat och avsluta med tonfisk och ägg. Strö över lite flingsalt.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse. Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingef&  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tonfisksallad (röra)
Om oss