Tomat- & kaprissill

Tomat- & kaprissill

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    5 Portioner

    • 5 filé

      Matjessill
    • 1 dl

      Tomatpuré
    • 0.50 dl

      Matolja (neutral, ej oliv)
    • 2.50 msk

      Farinsocker
    • 1.50 msk

      Ättikssprit
    • 1 dl

      Purjolök (strimlad)
    • 1.50 dl

      Dill (finhackad)
    • 3 msk

      Kapris
    • 0.50 styck

      Skal från citron
  • Gör så här:
    1. Skär sillen i bitar.

    2. Blanda ihop tomatpurén, oljan, ättikan, purjolöken, dillen, kaprisen och citronskalet. Smaksätt ev. med mer ättika.

    3. Häll över sillen och låt den dra ett par timmar innan servering.

KOCK: TinaTina

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Många saker påverkar en sillinläggnings hållbarhet: Salthalt och surhetsgrad, temperaturer, hygien, kombinationer med andra livsmedel som som kan föra över bakterier som persilja eller purjolök (jordbakterier) eller andra bakterievänliga ingredienser som majonnäs och ägg.

Bevaras sillinläggningen i kyl (max + 8 grader) är innehållet fräscht i minst 10 dagar. Det kan dock hålla sig längre. Lukta och smaka! Känns det bra är den bra. Sill i krämig sås har något kortare hållbarhet än sill i tunnare sås, cirka 5 dagar.

Kommentar
Liknande recept
Om oss