Tjälknöl med rostad selleriaioli

Tjälknöl med rostad selleriaioli

  • 0 voting
    0Recension
    • 18 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Portioner

    • 1 kilo

      Nötinnanlår
    • 1 liter

      Vatten
    • 1 dl

      Salt
    • 2 msk

      Strösocker
    • 1 blad

      Lagerblad
    • 1 tsk

      Svartpeppar (grovmald)
    • 2 msk

      Enbär
    • 2 styck

      Äggula
    • 0.50 styck

      Rotselleri
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 tsk

      Dijonsenap
    • 1 tsk

      Vitvinsvinäger
    • 4 dl

      Matolja
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 100°C.
       
    2. Lägg köttet på ett galler. Stoppa in i ugnen över natten. Kontrollera innertemperatur 58°C.
       
    3. Krossa enbär. Koka upp ingredienserna till lagen. Häll över köttet. Ställ kallt. Låt stå i minst 5 timmar.
       
    4. Sätt ugnen på 200°C.
       
    5. Skär ner rotselleri i mindre bitar. Rosta i ugn i 10 minuter. Kör slät i mixer. Låt kallna.
       
    6. Blanda äggulor, vinäger, senap, selleripure och vitlök. Tillsätt sakta olja under vispning. Smaka av med salt och peppar.
       
    7. Skiva köttet i tunna skivor och servera med aioli.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tjälknöl (tjälknul)
0 voting
Whiskymarinerad tjälknöl
Om oss