Thailändsk het räksoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Thailändsk het räksoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Räkor (oskalade)
    • 6 dl

      Kokosmjölk
    • 2 dl

      Vatten
    • 8 styck

      Limeblad
    • 2 msk

      Thailändsk fisksås
    • 1.50 msk

      Currypasta (grön)
    • 1 styck

      Paprika (grön)
    • 1 styck

      Paprika (röd el. gul)
    • 0.50 styck

      Purjolök
    • 0.50 dl

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Vitt matbröd
  • Gör så här:
    1. Skala räkorna och lägg skalet i en kastrull och de färdigskalade räkorna i en skål.

    2. Häll kokosmjölk, vatten, limeblad, fisksås och currypasta i kastrullen med räkskal och låt det koka upp. Sila av soppan i en finmaskig sil, ner i en stor skål.

    3. Ansa och strimla paprika och skiva purjon.
      Fräs det i olivolja några minuter på medelhög värme i kastrullen.

    4. Tillsätt soppan och sänk värmen.
      Låt soppan bli varm. Smaka av med salt, peppar och ev. med extra fisksås.
      Lägg i räkorna strax innan servering.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga skaldjursrätter är ofta klart kraftfulla, kaloririka kompositioner. Exempel på detta är t.ex. Kungskrabba i svartpepparsås och wokade tigerräkor. Kryddigheten i kombination med kraftfullheten ställer krav på kryddiga, smakrika och kraftfull  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Krämig räksoppa

Krämig räksoppa

45 minEnkelt

0 voting
Fisk- & räksoppa

Fisk- & räksoppa

14 minEnkelt

Om oss