Thaibuljong med råa grönsaker och laxBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Thaibuljong med råa grönsaker och lax

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Laxfilé
    • 4 styck

      Morot
    • 1 styck

      Fänkål
    • 1 huvud

      Broccoli
    • 3 cm

      Färsk ingefära
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 10 styck

      Cocktailtomater
    • 8 dl

      Vatten till soppa
    • 4 dl

      Kokosmjölk
    • 4 styck

      Limeblad
    • 1 msk

      Vegopulver (fond)
    •  

      el. buljongtärning
    • 0.50 styck

      Citron
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala morot och skär i 1/2-cm bitar.
      Halvera fänkål och skär bort stocken (mittpartiet). Strimla tunt.
      Dela broccolin i små buketter.
      Skala och finhacka vitlök och ingefära.

    2. Hetta upp olja i en stekkastrull och fräs några sekunder ingefära och vitlök utan att bränna.

    3. Slå på vatten och kokosmjölk.
      Lägg i tomater, limeblad, vegopulver, saften av citron och sambal oelek.
      Låt koka i cirka 10 minuter.
      Smaka av med salt.

    4. Sila över soppan i en ny kastrull. Värm på.
      Skiva laxen tunt. Fördela lax och grönsaker i djupa tallrikar eller skålar.
      Häll på buljongen.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kommentar
Om oss