Temaki - sushiwrapBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Temaki - sushiwrap

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 2 h )

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal strutar

    • 4 dl

      Färdigkokt sushiris
    • 4 blad

      Nori (ark ca 20x20 cm)
    • 50 gram

      Tonfiskfilé (färsk)
    • 50 gram

      Svärdfiskfilé
    • 50 gram

      Forellrom
    • 2 styck

      Vårlök
    • 2 styck

      Avokado
    •  

      Wasabipasta
    • Tillbehör:
    •  

      Soja (japansk)
    •  

      Ingefära (inlagd)
    •  

      Sushiverktyg >
    •  

      Om rå fisk >
  • Gör så här:
    1. Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept.
      Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp.
      Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.

    2. Skala avokado och skiva fruktköttet. 
      Skär salladslök i 10 cm:s stavar.
      Skär fisk och skaldjur i bitar/skivor.

    3. Ta ett halvt noriark, lägg en risklump i ena änden, smeta på lite wasabi, lägg på resten av ingredienserna utom fiskrom. Ta tag i ena hörnet och rulla ihop till en strut.
      Fukta norikanten så att den klistrar ihop.
      Toppa med fiskrom och servera snarast.

    Läs mer: Om sushi >> Sushiskolan >>

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse. Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingef&  LÄS MER
Kockens tips!

Nori är havstång (sjögräs) som pressats till ark och sedan rostats över eldslåga. Vanligen köps arken färdigrostade i paket. Sushi med nori skall alltid ätas omedelbart medan arken fortfarande är spröda.

Kommentar
Om oss