Sweet Chicken - kyckling i chunky salsaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sweet Chicken - kyckling i chunky salsa

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Kycklingfilé (utan skinn)
    • 350 gram

      Chunky Salsa
    • 3 msk

      Strösocker
    • 1 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Persilja till garnering
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 8 styck

      Tortilla
    • 150 gram

      Gratängost
    •  

      eller
    •  

      Hårdost (riven)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.
      Skär kycklingköttet i strimlor.

    2. Värm upp en stekpanna med matfett på medelhög värme och bryn kycklingköttet, tills det fått fin brun färg.

    3. Tillsätt salsa och socker och låt småkoka 10 minuter. Späd ev. med lite vatten.
      Smaka av med salt och peppar.
      Finhacka under tiden persilja.

    4. Olja in en långpanna.
      Skär varje tortilla i fyra delar.
      Lägg skivad ost (el. riven ost) på tortillan. Sätt in i ugnen tills osten har smält.

    5. Lägg upp som på bilden och strö hackad persilja över.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till fågel serveras gärna en söt eller sötsyrlig sås, i synnerhet om det är en smakrikare fågel som gås, anka, eller vildfågel. Det utmärkande med sås eller tillbehör är att sötman är framträdande.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kyckling i vitt vin
Om oss