SvamptimbalBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Svamptimbal

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 150 gram

      Svamp
    •  

      t.ex. skogschampinjon
    • 1.50 dl

      Vispgrädde
    • 1 styck

      Ägg
    • 3 st liten

      Lök (schalottenlök)
    •  

      Smör till stekning
    •  

      Salt
    •  

      Vitpeppar (nymald)
  • Gör så här:
    1. Rensa, skölj och finhacka svampen.
      Smöra 4 små ungsfasta formar. Sätt ugnen till 200 grader (el. 150 se nedan).

    2. Bryn svampen på medelhög värme i
      ca 5 min i kastrull el. i stekpanna.
      Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

    3. Tag av blandningen från värmen och tillsätt ägg. Mixa väl med mixerstav eller i matberedare. (Är ingredienserna mycket finskurna, kan mixning uteslutas).

    4. Fördela smeten i formarna.
      Koka i vattenbad i ugn 25 minuter.
      Eller 35 min på 150 grader (ger bättre resultat). Ta ut och lägg upp.
      Serveras varm.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kommentar
Om oss