Sushivinäger (sushi-su)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sushivinäger (sushi-su)

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 min( + 15 min )

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal satser

    • 1 dl

      Risvinäger
    • 1 dl

      Strösocker
    • 1 msk

      Havssalt
    • Tillval:
    • 6 cm

      Kombu (havstång)
  • Gör så här:
    1. Häll ingredienserna (med eller utan kombu) i en kastrull.

    2. Värm på. När sockret börjar smälta, ta av kastrullen från plattan (får ej koka). 

      Låt dressingen svalna.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Kombu är en sorts havstång, som antingen kan tillsättas i riskoket, eller vid tillagning av dressingen.

Sushi-su används bl.a. till att smaksätta ris(=sushiris) och till att marinera ingefära (gari).

Kommentar
Liknande recept
1 voting
8 bitars sushi

8 bitars sushi

1 hAvancerat

Om oss