Superlätta Chokladbollar

Superlätta Chokladbollar

  • 0 voting
    0Recension
    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    25 Antal portioner

    • 1 dl

      Kesella lätt (kvarg 1%)
    • 4 msk

      Strösocker
    • 1 tsk

      Vaniljsocker
    • 2 msk

      Kakaopulver
    • 2 krm

      Salt
    • 3 dl

      Havregryn
    • 3 cl

      Nybryggt kaffe
    • 0.10 cl

      Konjak/brandy
    • 0.50 dl

      Kokosflingor
  • Gör så här:
    1. Blanda samman kesella med socker, vanlij, kakao och salt. Tillsätt havregryn och lite kaffe (eller byt ut kaffet mot mjölk eller vatten) reglera så att smeten inte blir för lös. Tillsätt ev. konjak eller några droppar arraraksessens.
    2. Blanda samman ordentligt och rulla till bollar och rulla dessa o kokos eller pärlsocker. Förvara i kylen till servering.
Kockens tips!

3 cl kaffe= 2 msk
0,1 cl konjak = 2 tsk

Tillåt julgodis och smarriga kakor till kaffet utan dåligt samvete. Hoppa eventuellt över spriten för barnens skull. Du kan också smaksätta med glögg om du vill ha mera julsmak på bollarna.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chokladbollar med espressosmak
Om oss