Stekt torsk, syltade kantareller och rösti

Stekt torsk, syltade kantareller och rösti

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 17 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 liter

      Kantareller (färska)
    •  

      Vatten
    •  

      Salt
    • Lag:
    • 2 dl

      Ättikssprit (12%)
    •  

      Kokspad
    • 2 dl

      Råsocker
    • 8 korn

      Vitpeppar
    • 1 tsk

      Senapsfrön (gula)
    • 5 cm

      Ingefära (färsk)
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • Tillbehör:
    • 600 gram

      Torskrygg
    • 6 st stor

      Potatis
    •  

      Smör
    • 1 dl

      Majonnäs
    •  

      Wasabipasta
    • 10 stjälk

      Gräslök
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Rensa svampen noga, använd små kantareller. Lägg dom i en gryta och slå på vatten så att hälften täcks. Koka långsamt i 10 minuter. Sila bort men spara 3 dl av spadet.
    2. Blanda ihop lagen och låt koka upp tills sockret löst sig. Tillsätt svampen och koka ett par minuter. Häll sedan upp på rengjorda burkar. Förvara mörkt och svalt.
    3. Riv potatisen salta och peppra, stek små rösti i smör. Salta och peppra fisken, stek några minuter på varje sida i smör.
    4. Servera fisken på rösti, med syltade kantareller och majonnäs blandat med wasabi. strö över finhackad gräslök.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Här är det bra om man kan förbereda kantarellerna några dagar i förväg.
Kommentar
Om oss