Stekt abborreBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Stekt abborre

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Abborre (hel, rensad)
    • 200 gram

      Kantareller (färska)
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Mjölk
    • 50 gram

      Smör
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Rensa svamp och fisk. Tvätta rent eller skala potatis. Koka.

    2. Häll mjöl på en tallrik. Häll upp lite mjölk i en djup tallrik. Rör ut lite salt och peppar i mjölet. Vänd fiskfileérna i mjölkblandningen och därefter i mjölet. Låt vila.

    3. Stek kantarellerna först några minuter i torr panna tills vätskan dunstat. Tillsätt smör och stek till fin färg. Salta, peppra. Lägg åt sidan.

    4. Stek aborrfiléerna i rikligt med smör ett par minuter på var sida tills de blir gyllenbruna. Lägg tillbaka svampen så att den blir varm.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kockens tips!

Med lite tur drar man upp en par abborrar och hittar kantareller i skogen. Har man dessutom ett potatisland att tillgå är lyckan fullständig.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Stekt abborre helt enkelt
0 voting
Abborre i folie

Abborre i folie

40 minEnkelt

Om oss