SpindeltårtaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Spindeltårta

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal bitar

    • 3 styck

      Tårtbotten (färdig)
    • 175 gram

      Blockchoklad (hackad)
    • 4 styck

      Banan
    • 6 dl

      Grädde
    • 2 msk

      Strösocker
  • Gör så här:
    1. Koka upp vatten i en liten kastrull.
      Lägg en tallrik över och smält lite av chokladen i skålen.

    2. Grovriv resten av chokladen.
      Vispa grädde fast med lite socker.
      Skiva bananer.

    3. Lägg ut en tårtbotten på tårtfat.
      Bred på ett lager vispgrädde.
      Lägg på skivade bananer.
      Strö över riven choklad.
      Täck med ett tunt lager grädde.
      Lägg på tårtbottenskiva och gör likadant.
      Lägg på den sista sockerkaksskivan.
      Klä in tårtan med grädde (Använd en stekspade).

    4. Häll smält choklad i en plastpåse.
      Klipp ett pyttelitet hål i en kanten.
      Spritsa ett spindelnät över tårtan.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Märängspindlar till barnkalas

Märängspindlar till barnkalas

  • 20 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Som alternativ till spindeltårta kan man strö över lite riven blockchoklad. Bananerna kan mosas och bres på som smet. Socker kan utelämnas i grädden. För marängspindlar se separat recept.

Kommentar
Liknande recept
Om oss